• Αρχική
  • Η Έλενα
  • Η Πορφυρούσα
  • H Άμπελος
  • Το Κτήμα
  • Δραστηριότητες
  • Βιολογικά Προϊόντα
  • Τα Κύθηρα
  • Φωτογραφίες
  • Πρόσβαση
  • Επικοινωνία
  • Archives
  • Categories
    • Χωρίς κατηγορίες
  • H Άμπελος

    2016 - 02.10

    Άμπελος Wine Restaurant

    αμπελος1

    Στην είσοδο του μαγευτικού Μυλοποτάμου, μαζί με τη δροσιά της ρεματιάς, τα αρώματα των τοπικών κρασιών και του τσίπουρου του Κτήματος «Πορφυρούσα», τις γεύσεις των βιολογικών και παραδοσιακών τσιριγώτικων προϊόντων θα βρείτε το εστιατόρειο «΄Αμπελος».

    Το 2013, η Έλενα με τη Μυρτώ, διαμόρφωσαν στο ισόγειο της Πορφυρούσας, ένα μικρό μα ζεστό χώρο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάζουν τους τοπικούς οίνους των Κυθήρων και το τσίπουρο, που αναβιώνονται σιγά σιγά από τις βιολογικές καλλιέργειες στα αμπελοτόπια του κτήματος Πορφυρούσα. Μαζί μ΄ αυτά, γεύσεις που έρχονται από τα μακρινά ταξίδια του παππού της Έλενας, Σπύρου, από τα κοσμοπολίτικα λιμάνια της Μεσογείου, τη Μασαλία, τη Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου για πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή του μεσοπολέμου και μέχρι το 1960, μαγείρευε νοστιμιές και πιάτα σπεσιαλιτέ δικά του, σε έλληνες, ευρωπαίους ακόμα και σε αιγύπτιους βασιλιάδες….

    Ο παππούς Σπύρος, μετά το διωγμό των ελλήνων από την Αλεξάνδρεια, κατέφυγε στην Αθήνα, όπου και ζώντας με την οικογένεια της Έλενας, τη μύησε στα μυστικά της σμυρναίικης και αλεξανδρινής κουζίνας, με τα πολύτιμα μπαχαρικά της ανατολής να αναδεικνύονται με την επίγευση των ιδιαίτερων πιάτων. Από την πρωινή ομελέττα ή τον καγιανά με τα φρέσκα λαχανικά, μέχρι το τσιγαριστό ρύζι, τα πικάντικα και πιπεράτα συκωτάκια, το κουσκούς, ή το σνίτσελ, τις αρωματικές σαλάτες …

    Comments are closed.